Kruševačka house banda – DOT četvrtak

Kako je jedan Kruševljanin uspeo da se infiltrira u beogradski klub DOT, dostigao je podvig da može da pozove svoje drugare da pokažu full čarapanizam. DOT će u četvrtak biti pod opsadom kruševačkog ganga, koji će se nemilosrdno i neumorno igrati, i pokazati pun potencijal i veštine koje su dugo vremena oplemenjivali u rodnom gradu. Ceo Kruševac je jedva čekao da njihovi drugari uspeju u Beograd, a uz intro beogradskog intrudera u bandi – Alexander Kirsch, nastupiće dve b2b akcije – Stenik & Miroslav Petković i Mene & Knower.

 

KNOWER

Večiti gnjurac u najrazličitijim soničnim dubinama, u cilju pronalaženja onih, retko viđenih muzičkih gemova. Njega ne zanimaju mnogo žanrovi, odnosno ograničavanje njima, već se konstantno trudi da kombinuje, igra se i eksperimentiše kako bi predstavio jedinstveni pečat.

Njegov soundcloud profil opisuje njega, šta voli da sluša, pušta i prati, a na osnovu toga se može zaokružiti priča o njegovoj haotičnosti. Uz to, overite njegov poslednji Resident Advisor Top 10 Chart, kako bi vas Knower ubedio da ima veliku širinu, a zapravo je smršao kao.

MENE

Jedan od najvećih lokalnih talenata koji svakom godinom nadograđuje svoju karijeru, kako u produckijom, tako i di-džej nastupima na raznim festivalima (Lovefest, Arsenal, Outhide, HillsUP) i akcijama po Srbiji. Njegovo otvaranje Dance Arena stejdža na EXIT festivalu se može izdvojiti kao jedan od najvećih podviga. Pobednik je prošlogodišnjeg Beat Talents takmičenja, što mu je donelo nagradni put na Ibicu i druženje i slušanje najpoznatijih di-džejeva današnjice.

Muziciranjem se bavi duži niz godina, a produkcijski se može definisati kao „dečko koji zna da rola“. Njegovim izdanjem se kite izdavačke kuće kao što su: MoanNo ExcuseSpartacus Lab, Tzinah Records, Baile Musik, dok je počastvovan da njegov EP prođe i kroz lejbl Marka Nastića – Sake & Vinyl Only. Uz to, da bude malo ozbiljniji, postao je predavač muzičke produkcije na SAE Institutu u Beogradu, gde aktivno uči mlađe i starije od sebe sve o stvaranju muzike.

I dok drugi pričaju da nešto „kuvaju u studiju“, Mene sledeći projekat kuje, pod imenom – TOZLA – kojim će promovisati stil koji trenutno najviše gura, a to je mešavina hip-hop i house muzike, poznatija kao – hip-house.

MIROSLAV PETKOVIĆ

Brat od ovog gore, stariji i smireniji, što se može videti po njegovom stilu da, dok vozi na micro-house i house talasima, lakim i dugačkim tranzicijama vodi kroz njegovu iskrenu ljubav prema elektronskoj muzici.

Između ostalog, pritiskao je dugmiće na Urban Bug stejdžu EXIT festivala, a čak je imao i jake inostrane nastupeBratislava i Gothenburg, gde je pokazao svoje veštine na open-air akciji, a i u poznatom Švedskom klubu (eto ga ispod njegov DJ set).

STENIK

Kada su ti uzori Seuil, Le Loup, Apollonia, Djebali, Subb-An, kao i veliki deo rumunske micro-house ekipe, onda se zna da je sjajan smer u muzičkom stilu i žanru zagarantovan. Fuzija elemenata semplovane disko muzike i zategnutog house plivanja je sveprisutna kod ovog dečka, što se može primetiti i na njegovom soundcloud profilu. A tamo se nalaze novoizbačene muzičko-produkcijske zamisli, kao i njegov zajednički miks sa Knower momkom, što pretvara u zvuk sve ove reči iznad.

ALEXANDER KIRSCH

Aleksandar Radivojević je novo lice na sceni elektronske muzike. Muzikom počinje da se bavi sa 6 godina kada je upisao nižu muzičku školu, smer violina. Trenutno studira audio produkciju na SAE institutu u Beogradu. Njegovo debi izdanje potpisano je za Verbreiten Records izdavačku kuću. Iako se interesuje za više pravaca, uvek će odabrati kvalitetan house i tech-house zvuk za svoje setove.

 

Autor teksta: Veljok

Attaché dolazi iz Poljske i svira live – četvrtak DOT

Serija žurki pod imenom Bandwidth nastavlja da se kreće istom energijom kojom su i počeli, do sada zaslužni Bažalac i Račić, Peter Portman i Sugar Lobby. Četvrtak u klubu DOT biće obeležen još jednim sletanjem tehno letilice, ovog puta na čelu sa poljskim borbenim redovima, u vidu imena Attaché, koji će muzički biti podržan od lokalnih entuzijasta – Paragon, Cwtch i Timmy Mendeljejev.

 

ATTACHÉ

Ukoliko niste imali prilike da upoznate nekog ko svoj muzički svet percipira, jednom rečju , kao grmljavinu koju ćete zavoleti, sada je trenutak. Naime, Adam Dabrovski, poreklom iz Poljske, krenuo je 2010. da pokaže svetu da pomenuta grmljavina, kada se iskombinuje sa tehno muzikom, stvara potpuni novi segment zvuka, koji će iskreno plasirati u klubu DOT.

Za vrlo kratko vreme došao je do toga da može kući da se pohvali kako je njegov remix za pesmu Prevision od Viadrina primećen od strane tehno džina kao što je – Marcel Dettmann. I kako to možda nije dovoljno, sjajni Andrew Weatherall takođe svuda sa sobom nosi na USB stiku pomenutu ustvar, a John Digweed je zadovoljno pustio u njegovom legendardnom Transitions podkastu.

Osim muzike, Adam se zanima za istoriju i vojsku, pa nije ni čudo što kod njega često dominira industrijski zvuk, koji on lepo uklapa sa atmosferičnim idejama. Kako biste zaokružili priču o tehno poljaku, overite i njegov EP na bandcamp profilu. A ako vam i to nije dosta, počujte njegov gostujući i prvi miks za ponovo DIRTY podcast projekat.

 

PARAGON

Vrlo ambiciozno ime izabrao je DJ dvojac koji nosi atraktivna prezimena – Bažalac i Račić. Dakle, ovaj di-džej duo ima za cilj da, kako kažu, postanu pravi paragon andergraund techno scene, a za to zapravo imaju velikog potencijala. Uz veliku muzičku slobodu i širinu, koja je jedan od najjačih faktora za isticanje u moru di-džejeva, Aleksa i Stefan plove polako, ali sigurno, na talasima atmosferičnog tehnoidnog zvuka, ali i onog opasnog, koji bez kompromisa zatvara oči slušaocima.

Gore navedene reči se mogu pretvoriti u zvuk ukoliko pritisnete play na njihov podcast za regionalni muzički magazin Klubikon. Pored toga, ako vas zanima šta pričaju dok ne puštaju muzike, onda pravac na čitanje intervjua koji su uradili za, gore pomenuti, portal.

 

TIMMY MENDELJEJEV x CWTCH

Rezidenti Oscillate muzičkog koncepta, koji su definisali kao “konstantna tranzicija između dva ili više različitih stanja”. E sad, ta stanja mogu biti različita, a samim tim i njihova kombinacija. Osciliraju oko “sredine”, ambiciozno istražujući ekstreme. Svetlo i mrak dominira u njihovoj muzici, što možete i zaključiti nakon što bacite uvo u njihov zajednički set na Dev9t festivalu.

Cwtch je jedan od onih iskrenih i pažljivih selektora muzike, ali i strastveni kolekcionar ploča, a muzika mu je konstantno u glavi već 10 godina. Trudi se da stalno unapređuje svoju muzičku municiju, kako bi uvek pokazao nešto novo svojim slušaocima i na taj način se istakao na lokalnoj sceni.

Valja dodati i da Timmy Mendeljejev ima produkcijski portfolio, a među njima je i dreamy industrijsko plivanje u izlomljenom stilu – izdato na srpskom Tauten lejblu. Ali, ne zaustavite se samo na slušanju ove numere, već je najlepše otići putem njegovog soundcloud profila, gde možete naći razne muzičke autpute, između ostalih i neke koje je Timmy poklonio svojim ljudima. Superiška.


Autor teksta: Veljok

Manton i Vietmens su vozači četvrtka – klub DOT

Ukoliko hoćete da se dobro pripremite za vikend i imate dobru podlogu za naredne dane, u klubu DOT će se desiti avanturistička priča koju će Manton i Vietmens pokušati da vam najiskrenije dočaraju. Naime, radi se o lokalnim nadama, za koje je potrebno naoružati se dubokim osećajem  za putovanje, jer će se upravo to desiti u četvrtak, ali ne brinite se, bićete vraćeni na polaznu tačku, bogatiji za jedno inspirativno muzičko saznanje.

 

MANTON

Lokalni talenat koji već ima atraktivan produkcijski portfolio, sa numerama punim atmosferičnih ideja, koje Manton konstantno istražuje. Između ostalih, zahvalne muzičke etikete za njegov rad su: Society Music Recordings, Synchronic Recordings, SMR Underground, Patent Skillz i Tauten. Vredno je pomenuti njegov remiks za Christophera Ivora (A Must Have Records), koji je propraćen i kroz intervju, u kom možete saznati i više detalja o njemu.

Što više slušate muziku od ovog dečaka, uvidećete da je muzička širina u velikoj meri prisutna, a raspolaganje veštinama takođe široko. Ono što zapravo potvrđuje dosadašnji trud Manton momka se može čuti u njegovom miksu za Mixmag Adria, pod nazivom Morning Bang, gde je akcenat bačen na percipiranje zvukova koji se mogu čuti na “žurci posle žurke” iliti afteru.

https://www.beatport.com/artist/manton/525787

 

VIETMENS

Mladi di-džej duo, koji je nedavno već nastupao u klubu DOT i pokazao da se radi o potencijalu, koji valja ostati u pamćenju.

Jedan od njihovih muzičkih autputa je otvaranje jednog od stejdževa na Šumadija Festu u Kragujevcu, kada su na solidan način pokazali njihove veštine. Selekcija numera na pomenutom nastupu se ne može opisati jednom rečju, jer se radi o fuziji raznih žanrova, kompaktno iskombinovanih, pa je možda najbolje pritisnuti play i čuti o čemu se tu radi.  Takođe, valja ispratiti i njihovu seriju mikseva pod nazivom “Vietnam Room“, koji do sada broji 5 primeraka.

 

Pisao: Veljok

https://www.facebook.com/events/562967937394489/

Veče dama 8. marta u DOT-u

Slavimo veličanstvenost, doprinos i lepotu svih devojaka i žena na njihov dan, 8. marta u DOT-u. Za atmosferu i muziku biće zadužene Mira Joo i Joma Maja. Spremite se za eksplozivno i energično žensko veče.

Iako je svoju karijeru započela kao klasični pijanista, Mira Joo se početkom 2000-tih zainteresovala za elektronsku muziku, nakon čega je počela i sa di-džejingom. Prvi nastupi nizali su širom Mađarske, a kasnije su usledili angažmani po Evropi i Južnoj Americi. Njen stil je fuzija techno-a, minimal-a, tech house-a, deep house-a i srodnih žanrova. Godine 2016. našla se među pobednicima svetskog Burn Residency takmičenja. Albume izdaje za Be Massive Records lejbl i rezident je vodećih techno klubova u Mađarskoj Corvin Club i Akvárium Klub.

Druga dama koja će se naći za pultom ove večeri je Banjalučanka Joma Maja. U vodama elektronske muzike “plovi” već sedam godina, tokom kojih je nastupala na festivalima u regionu, a na Fresh Wave festivalu u Banjaluci učestvovala je i u organizaciji. Od 2014. godine bavi se i produkcijom, a najveći muzički uticaj na nju ostavili su Marko Vuković i Laurent Garnier.

 

Piše: Vanja Ratković

 

https://www.facebook.com/events/1690626354335072

Četvrtak u DOT-u rezervisan za dva old school i jednog mladog di-džeja

Fantastičan trio očekuje vas u vašem omiljenom klubu ovog četvrtka! U pitanju su di-džejevi i producenti- Popi Divine, Pion i Coeus. Zvucima house-a, tech house-a, tech-a, progressiv-a lansiraće vas u nove dimenzije tuluma, žurke, partija, igranke. Better prepare your traveling party suits! 😊

 

POPI DIVINE

Svoju muziku je bazirao pretežno na house-u, posoljenim šakom groove-a, electro-a i acid-a. Pored mnogobrojnih nastupa na domaćim i stranima festivali, krunu njegove karijere čini plasiranje u finale Burn Residency globalnog takmičenja na Ibici 2015., kada je bio i predstavnik Srbije. Pult je delio sa pozamašnim brojem afirmisanih di-džejeva. 26. februara izbaciće EP za A Must Have etiketu, na kojem izlazi i remix Adirua, mladog ruskog producenta. U narednim mesecima možete očekivati dodatna izdanja za A Must Have i Truesounds, uz remix-e Vanyanoa, Audistorma, Peter Makta&Gregory S, Mantona i mnoge druge.

 

PION

Persona koja stoji iza di-džej Piona, Vladan Jarić, ove godine slavi punoletstvo bavljenja produkcijom, a sa muzikom je krenuo dve godine nakon početka produciranja, 2002. Tokom svoje karijere pretežno se kretao između deep house-a i progressive trance-a. Svoje muzičko umeće potvrdio je u brojnim klubovima u zemlji i inostranstvu.

 

COEUS

Kako u producentskom, tako i u svom di-džej opusu Coeus je pokazao izvanredan talenat za istančano spajanje dubljih emotivnih melodija i sirovih andergraund progresivnih ritmova. Velika imena svetske i naše scene su puštala njegove trake, a takođe su i delili di-džej pult. Njegova traka Palladium našla se na VA kompilaciji izdavačke kuće HOSTED. Na kompilaciji su se našli i izvođači kao što su BOg, Innellea, Shazse, Ivory, Juan.

 

Ulaz je besplatan do ponoći, a nakon ponoći je 200 rsd. See ya!

https://www.facebook.com/events/342189079591775/

Kragujevački novi elektro val u DOT-u

U četvrtak, 22. februara, DOT svoja vrata otvara za eminetne di-džejeve kragujevačke scene, u organizaciji Electroshock-a. Kako je 21. vek doneo decentralizaciju i u svet elektronske muzike u Srbiji, talentovani di-džejevi južno od Save i Dunava stekli su širi i slobodniji prostor za delovanje i stvaranje. Tako je u maju 2017. godine u Kragujevcu nastao Feel Decimal Recordings, a zatim Feel Decimal Black. Ovaj lejbl osnovala su dva velika imena Kragujevca sa pozamašnim muzičkim iskustvom, a to su Markwood i Hunckie. Lejbl se zasniva na saradnji sa mladim, perspektivnim i manje afirmisanim di-džejevima i producentima deep, progressive i house žanrova, ali se ekipa Feel Decimal Black-a u narednom periodu neće zaustaviti samo u okviru ovih “granica”.

 

Upravo osnivači Feel Decimal Black-a, Markwood i Hunckie, zajedno sa DGNRK-om učiniće veče 22. februara magičnim!

 

Uz trake di-džeja i producenta Markwood-a zaplovićete talas savršeno melodičnog deep house-a, dok ćete sa Hunckie-jem uploviti u mešavinu deep, deep techno i ethereal techno zvuka.

 

   Markwood

 

  Hunckie

 

A DGNRK odvešće vas u nove dimenzije autentičnim tehnom, na čije stvaranje su uticali njegovi koreni u klasičnoj i folk muzici.

  DGNRK

Ulaz je besplatan, vidimo se!

 

Piše: Vanja Ratković

Četvrtak u klubu DOT – udružene snage mladih i neafirmisanih di-džejeva

Ovog četvrtka u klubu DOT očekuje se zabava, satkana od želje za pokazivanjem ambicije i motivacije za dobar provod i druženje. A kada je to prisutno, onda sve teče kako treba, a o vremenu se i ne razmišlja, već samo o prelepim trenucima, koji se ujutru prepričavaju sa samim sobom. Čekaće vas domaći puštači muzike sa atraktivnim i provokativnim imenima: Knower i Vietmens.

 

KNOWER

Neumorni tragač za novim, čudnim, smešnim, starim, srećnim i šizofreničnim zvucima. Ono što smo uspeli da uhvatimo od njega su, između ostalog, nastupi na Dev9t festivalu, kao i nedavno sviranje u DOT-u. Kako bi više saznali o  ovom dečaku, slobodno počujte njegov Resident Advisor Top 10 Chart i detaljnije se upoznajte sa njegovim percipiranjem muzike. Uz to, ukoliko želite da dublje zađete u njegovu muzičku ličnost, uputite se ka soundcloud profilu, koji konstanto ažurira i opskrbljuje različitom muzikom.

 

VIETMENS

Di-džej dvojac, koji je već prvim izbacivanjem muzičkog autputa pokazao da se radi o potencijalu, koji valja ostati u pamćenju. Naime, otvorili su jedan od stejdževa na Šumadija Festu u Kragujevcu i na solidan način pokazali njihovo poimanje muzike. Selekcija numera na pomenutom nastupu se ne može opisati jednom rečju, čak ni sa dve, pa je možda najbolje pritisnuti play i čuti o čemu se tu radi.

 

Pisao: Veljok

Upoznajte mikser koji pomera granice u DJ svetu – MODEL 1

PLAYdifferently je krovna ideja kojom su se vodili kreatori MODEL 1 miksete.

Prilikom stvaranja koncepta oko, već svetski poznatog miksera, fokus je bio na vrhunskom kvalitetu i pružanju jedinstvenog iskustva klubovima, tj. prema di-džejevima i publici. Na MODEL 1 je potrebno gledati kao na intuitivni muzički instrument, pun inovacija, koji konstantno otvara nova vrata kreativnosti.

Zaslužni za stvaranje MODEL 1 su audio inženjer Andy Rigby-Jones i muzički producent i di-džej Richie Hawtin. Nakon 2 godine testiranja prototipa, bezbroj konsultacija sa klubovima i umetnicima iz različitih muzičkih segmenata, konačno je zaokružena priča o mikseti koja će promeniti stil i način puštanja muzike.

Potpuno analogni MODEL 1 nudi 6 posebnih input kanala, potpuno opremljenih sopstvenim high-pass, kao i low-pass filterima. što doprinosi dodatnoj mogućnosti za eksperimentisanje zvukom, jedinstvenim i drugačijim od ostalih miksera. EQ deo poseduje samo jedan knob, koji reguliše sve frekvencije koje su u low, mid, i high rasponu, dajući na suptilnosti, dinamičnosti i fleksibilnosti u samom DJ setu. Uz to, MODEL 1 ima dva send kanala, adekvatna za upravljanje eksternim efektima.

Takođe, važno je napomenuti postojanje master EQ i filter segmenta, koji utiče na sve što izlazi iz miksete u trenutku, otvarajući još jedan kanal za manipulisanje zvukom i kreiranje posebne atmosfere.

Kreatori MODEL 1 miksete su mislili i na b2b sesije, tako što su napravili 2 posebna ulaza za slušalice, u cilju vrlo lakog snalaženja i preslušavanja tokom seta 2 ili više di-džeja.

Richie Hawtin je mukotrpno radio na promociji miksera i davao na korišćenje velikom broju svojih prijatelja di-džejeva, kako bi spoznao sve domete koje može da pruži MODEL 1. Par godina kasnije i MODEL 1 je opšteprihvaćen kod velikog broja di-džejeva, među kojima su najvažniji ambasadori: Luciano, David Morales, Dubfire, Fabio Florido, Hito, Loco Dice, Louie Vega, Matador, Nicole Moudaber, Paco Osuna i Carl Cox.

 

U četvrtak, 1. februara, u klubu DOT biće održan pravi čas, tačnije masterclass, o MODEL 1 mikseti.

Imaćete ekskluzivnu priliku da poslušate šta imaju da nam kažu prezenteri:

SpinnZinn – produkt specijalista za PLAYdifferently, koji od 2016. obilazi svet i prenosi svoje znanje i iskustvo o MODEL 1, koristeći širok spektar svojih DJ veština

Rod B. – brazilski DJ u usponu, koji je završio renomirani SAE akademiju u Majamiju, nagrađivan je od britanskog DJ Mag magazina i uvršten u Global Underground kompilaciju koju potpisuje Carl Cox

DJ Filip Fisher – vlasnik The Purr etikete, sa dugogodišnjim iskustvom, koje mu je donelo veliki broj nastupa u Srbiji, kao i u inostranstvu

Jackie DJ aka Zero Absence – dolazi nam iz Slovenije i regularni je rezident nekoliko klubova u Ljubljani

Tokom Masterclass predavanja, moći ćete i sami da isprobate miksetu, i uverite se zašto je MODEL 1 jedna od najvećih inovacija koja se desila u DJ svetu.

 

Piše: Veljok

Society Music Showcase ovog četvrtka u klubu DOT

Pripremite svoje rejverske cipelice za još jedan “mali petak”, tačnije 25. januar, u DOT-u! Mlada organizacija iz Londona – Discretion, poznata po svojoj rezidenturi u jednom od gorućih engleskih klubova EGG, u saradnji sa izdavačkom kućom iz Italije, Society Music Recordings, zajedničkim snagama organizuju poseban showcase u Beogradu. Tri renomirana di-džeja iz Engleske, Švajcarske i Nemačke zajedno sa domaćom podrškom ovog četvrtka nisu za propuštanje!

Direktno iz Londona dolazi Tzapa, čija pasioniranost andergraund tehnom se svaki put rasplamsa i pretoči u publiku. Nastupao je u klubovima širom Evrope poput EGG London, Fire, Shelter, 512, Club 414, Club Aquarium, Vicious Club Roma, a trenutno je rezident pomenute organizacije Discretion London. Na njegov andergraund senzibilitet najviše utiče minimal i dark.

Tzapa

Nakon Tzape, za DOT-ovim pultom naći će se švajcarski di-džej i producent Tschespito. Svojim neprikosnovenim setovima dance floor je dovodio do usijanja na poznatim žurkama i festivalima poput Holy Festival, Tagtraum Festival, Electronic Sensation and Zurih Street Parade. Dosadašnji vrhunac njegove karijere je osvajanje DJ MAG takmičenja na kojem je puštao zajedno sa najvećim zvezdama elektronske scene na svetu i osvojio glavnu nagradu, postavši rezident kluba Borderline.

Tschespito

Treće ime za DJ pultom ove večeri je Gare Mat K. Za njega je dovoljno reći da je puštao zajedno sa velikanima poput Sashe, Timo Maasa, Loco Dicea, Stelios Vassiloudisa i mnogim drugima. Na njegovoj mapi DJ nastupa, već su se našli gradovi poput Ibice, Berlina, Los Anđelesa, Buenos Arijesa.

Gare Mat K

Predstavljanje domaće podrške započinjemo imenom za koje vas opominjemo da ga zapamtite jer će se o njemu tek pisati, Manton. Ovaj veoma talentovani i ambiciozni di-džej i producent iz Beograda svoje prvo produkcijsko izdanje „Illusion“, plasirao je na berlinskoj etiketi Patent Skillz. Manton je ovim izdanjem predstavio svoj stil u svetu elektronike, koji karakterišu pre svega posebnost, originalnost i jedinstvenost. Njegova mnogobrojna izdanja deo su plejlista di-džej superzvezda poput UMEK-a, Sam Paganinija, Raffa FL-a, Third Son-a… Ovaj mladi producent lagano pušta krila van granica Srbije, za početak, stranoj publici predstavio se na poslednjem Amsterdam Dance Event-u.

Manton

Pored njega, uveliko dobro poznato ime domaćeg klabinga, Peter Portman, koji je još jedna mlada nada naše scene, lagano korača ka svetskoj. Vodeći publiku kroz haus i tehno zvuke, Peter Portman svakim nastupom opravdava njena očekivanja. Njegov producentski rad drži pod pseudonimom Petru i Little P. Patent Skillz, Parabola, Neptun City među top tri su njegovim najzapaženijim izdanjima, a pored ostalih, podržana su od strane velikih imena, UMEK-a, Wax Worxa, Sam Paganinija.

Peter Portman

Una Andrea kao jedina dama koja će biti u di-džej pultu ove večeri, poznata je po širem spektru žanrova od deep i tech hausa, do progresiva i tehna, koje veoma vešto kombinuje, ali uvek ostaje “verna” melodičnim zvucima, fuziji vokala i dubokim bas linijama. Ova harizmatična devojka broji nastupe širom regiona, a najazapaženiji u dosadašnjoj karijeri defiitivno su Exit Festival, Hills Up i Fire festival u 2016. godini.

Una Andrea

 

Vrata kluba otvaraju se u 23h. Ulaz je do ponoći besplatan, a nakon ponoći je 200 dinara. Vidimo se! 😊

 

Piše: Vanja Ratković

Ovog četvrtka u klubu DOT: sudar čudno-minimalističkih generacija

Četvrtak u DOT-u postaje sve interesantniji i ambiciozniji. Čak i tih dana možete čuti vrlo finu muziku DJ-eva koji se iskreno trude da ostave autentični muzički trag na srpskoj klupskoj sceni. Ni ovog, 28.12., nije izuzetak. Tri puštača, iz potpuno različitih soničnih pravaca, a i gradova, će se od 23h naći i pretvoriti DOT, barem za to veče, u minimalistički muzički tobogan.

NEUTRON

Dečak, koji će zauvek ostati dečak, jer ga sve zanima, sve voli da istraži, i beskonačno uživa u svom muzičkom svetu. Da je to tačno, govori i njegov projekat – WAXX TRAX – koji je nedavno napunio 4 godinica, a ujedno i napunio ceo Dragstor povodom rođendana. Ponosni je vlasnik navedene priče, koja je ujedno izdavačka kuća i konceptualna žurka, koja se trudi da ostavi što jedinstveniji i iskreniji muzički trag.

Među poslednjim novostima od Neutrona, važno je istaći njegov skoro izbačeni LP –

https://soundcloud.com/waxx-trax/sets/waxx-trax-waxxlp003-neutron-structure – koji je on opisao kao „veoma lični projekat, izgrađen sa puno emocija, a pritom veoma sirov“. Fuzija lepog raspoloženja, čudne atmosfere i sanjarenja obiluje celokupnim izdanjem, a ne sumnjamo da će nas navedene osobine začarati i ovog četvrtka.

https://www.residentadvisor.net/dj/neutron

MTHAZA

Novosadski minimalistički jahač i član Public ∏ ekipe, koja je umnogome pomogla klupskoj sceni u Novom Sadu, sa pregršt akcija na egzotičnim lokacijama, u kombinaciji sa interesantnim domaćim/stranim gostima. Mthaza je jedan od onih koji voli da ispriča priču, a to se može doživeti upravo u ovom setu – https://soundcloud.com/mthaza/13072016-mthaza-live – koji je prava avantura minimalizma i duboke ambicije u pružanju neverovatne mračne bajke.

Ono što bi trebalo istaći za Mthazu je da su mu glavni pomoćnici u pripremi muzike i lajv performansu – 3 mačke – njegovi audio inženjeri, koje mu pomažu u beskonačnom džemovanju.

KNOWER

Ovaj mladić je najmanje poznat među dve glave navedene iznad, ali ono što smo uspeli da uhvatimo od njega je, između ostalog, nastup na Dev9t festivalu, kao i nedavno dugmično pritiskanje u DOT-u. To nam je bilo dovoljno da zaključimo da Knower „zrači“ željom za tvrdoglavim kopanjem muzike i konstantnim istraživanjem svoje muzičke širine. Nema mnogo pisanog traga o njemu na internetima, ali ovaj mix može dobrano opisati njegovo sonično rezonovanje, barem ono koje je bilo aktuelno prethodne godine – https://soundcloud.com/revamp_music/revamp-presents-stenik-knower. Takođe, ako želite da zađete dublje u ono što Knower voli da voli – počujte njegov poslednji top10 chart na Resident Advisoru –

https://www.residentadvisor.net/dj/knower/top10

https://www.residentadvisor.net/dj/knower

Autor teksta: Veljok Bojković