Kruševačka house banda – DOT četvrtak

Kako je jedan Kruševljanin uspeo da se infiltrira u beogradski klub DOT, dostigao je podvig da može da pozove svoje drugare da pokažu full čarapanizam. DOT će u četvrtak biti pod opsadom kruševačkog ganga, koji će se nemilosrdno i neumorno igrati, i pokazati pun potencijal i veštine koje su dugo vremena oplemenjivali u rodnom gradu. Ceo Kruševac je jedva čekao da njihovi drugari uspeju u Beograd, a uz intro beogradskog intrudera u bandi – Alexander Kirsch, nastupiće dve b2b akcije – Stenik & Miroslav Petković i Mene & Knower.

 

KNOWER

Večiti gnjurac u najrazličitijim soničnim dubinama, u cilju pronalaženja onih, retko viđenih muzičkih gemova. Njega ne zanimaju mnogo žanrovi, odnosno ograničavanje njima, već se konstantno trudi da kombinuje, igra se i eksperimentiše kako bi predstavio jedinstveni pečat.

Njegov soundcloud profil opisuje njega, šta voli da sluša, pušta i prati, a na osnovu toga se može zaokružiti priča o njegovoj haotičnosti. Uz to, overite njegov poslednji Resident Advisor Top 10 Chart, kako bi vas Knower ubedio da ima veliku širinu, a zapravo je smršao kao.

MENE

Jedan od najvećih lokalnih talenata koji svakom godinom nadograđuje svoju karijeru, kako u produckijom, tako i di-džej nastupima na raznim festivalima (Lovefest, Arsenal, Outhide, HillsUP) i akcijama po Srbiji. Njegovo otvaranje Dance Arena stejdža na EXIT festivalu se može izdvojiti kao jedan od najvećih podviga. Pobednik je prošlogodišnjeg Beat Talents takmičenja, što mu je donelo nagradni put na Ibicu i druženje i slušanje najpoznatijih di-džejeva današnjice.

Muziciranjem se bavi duži niz godina, a produkcijski se može definisati kao „dečko koji zna da rola“. Njegovim izdanjem se kite izdavačke kuće kao što su: MoanNo ExcuseSpartacus Lab, Tzinah Records, Baile Musik, dok je počastvovan da njegov EP prođe i kroz lejbl Marka Nastića – Sake & Vinyl Only. Uz to, da bude malo ozbiljniji, postao je predavač muzičke produkcije na SAE Institutu u Beogradu, gde aktivno uči mlađe i starije od sebe sve o stvaranju muzike.

I dok drugi pričaju da nešto „kuvaju u studiju“, Mene sledeći projekat kuje, pod imenom – TOZLA – kojim će promovisati stil koji trenutno najviše gura, a to je mešavina hip-hop i house muzike, poznatija kao – hip-house.

MIROSLAV PETKOVIĆ

Brat od ovog gore, stariji i smireniji, što se može videti po njegovom stilu da, dok vozi na micro-house i house talasima, lakim i dugačkim tranzicijama vodi kroz njegovu iskrenu ljubav prema elektronskoj muzici.

Između ostalog, pritiskao je dugmiće na Urban Bug stejdžu EXIT festivala, a čak je imao i jake inostrane nastupeBratislava i Gothenburg, gde je pokazao svoje veštine na open-air akciji, a i u poznatom Švedskom klubu (eto ga ispod njegov DJ set).

STENIK

Kada su ti uzori Seuil, Le Loup, Apollonia, Djebali, Subb-An, kao i veliki deo rumunske micro-house ekipe, onda se zna da je sjajan smer u muzičkom stilu i žanru zagarantovan. Fuzija elemenata semplovane disko muzike i zategnutog house plivanja je sveprisutna kod ovog dečka, što se može primetiti i na njegovom soundcloud profilu. A tamo se nalaze novoizbačene muzičko-produkcijske zamisli, kao i njegov zajednički miks sa Knower momkom, što pretvara u zvuk sve ove reči iznad.

ALEXANDER KIRSCH

Aleksandar Radivojević je novo lice na sceni elektronske muzike. Muzikom počinje da se bavi sa 6 godina kada je upisao nižu muzičku školu, smer violina. Trenutno studira audio produkciju na SAE institutu u Beogradu. Njegovo debi izdanje potpisano je za Verbreiten Records izdavačku kuću. Iako se interesuje za više pravaca, uvek će odabrati kvalitetan house i tech-house zvuk za svoje setove.

 

Autor teksta: Veljok

Attaché dolazi iz Poljske i svira live – četvrtak DOT

Serija žurki pod imenom Bandwidth nastavlja da se kreće istom energijom kojom su i počeli, do sada zaslužni Bažalac i Račić, Peter Portman i Sugar Lobby. Četvrtak u klubu DOT biće obeležen još jednim sletanjem tehno letilice, ovog puta na čelu sa poljskim borbenim redovima, u vidu imena Attaché, koji će muzički biti podržan od lokalnih entuzijasta – Paragon, Cwtch i Timmy Mendeljejev.

 

ATTACHÉ

Ukoliko niste imali prilike da upoznate nekog ko svoj muzički svet percipira, jednom rečju , kao grmljavinu koju ćete zavoleti, sada je trenutak. Naime, Adam Dabrovski, poreklom iz Poljske, krenuo je 2010. da pokaže svetu da pomenuta grmljavina, kada se iskombinuje sa tehno muzikom, stvara potpuni novi segment zvuka, koji će iskreno plasirati u klubu DOT.

Za vrlo kratko vreme došao je do toga da može kući da se pohvali kako je njegov remix za pesmu Prevision od Viadrina primećen od strane tehno džina kao što je – Marcel Dettmann. I kako to možda nije dovoljno, sjajni Andrew Weatherall takođe svuda sa sobom nosi na USB stiku pomenutu ustvar, a John Digweed je zadovoljno pustio u njegovom legendardnom Transitions podkastu.

Osim muzike, Adam se zanima za istoriju i vojsku, pa nije ni čudo što kod njega često dominira industrijski zvuk, koji on lepo uklapa sa atmosferičnim idejama. Kako biste zaokružili priču o tehno poljaku, overite i njegov EP na bandcamp profilu. A ako vam i to nije dosta, počujte njegov gostujući i prvi miks za ponovo DIRTY podcast projekat.

 

PARAGON

Vrlo ambiciozno ime izabrao je DJ dvojac koji nosi atraktivna prezimena – Bažalac i Račić. Dakle, ovaj di-džej duo ima za cilj da, kako kažu, postanu pravi paragon andergraund techno scene, a za to zapravo imaju velikog potencijala. Uz veliku muzičku slobodu i širinu, koja je jedan od najjačih faktora za isticanje u moru di-džejeva, Aleksa i Stefan plove polako, ali sigurno, na talasima atmosferičnog tehnoidnog zvuka, ali i onog opasnog, koji bez kompromisa zatvara oči slušaocima.

Gore navedene reči se mogu pretvoriti u zvuk ukoliko pritisnete play na njihov podcast za regionalni muzički magazin Klubikon. Pored toga, ako vas zanima šta pričaju dok ne puštaju muzike, onda pravac na čitanje intervjua koji su uradili za, gore pomenuti, portal.

 

TIMMY MENDELJEJEV x CWTCH

Rezidenti Oscillate muzičkog koncepta, koji su definisali kao “konstantna tranzicija između dva ili više različitih stanja”. E sad, ta stanja mogu biti različita, a samim tim i njihova kombinacija. Osciliraju oko “sredine”, ambiciozno istražujući ekstreme. Svetlo i mrak dominira u njihovoj muzici, što možete i zaključiti nakon što bacite uvo u njihov zajednički set na Dev9t festivalu.

Cwtch je jedan od onih iskrenih i pažljivih selektora muzike, ali i strastveni kolekcionar ploča, a muzika mu je konstantno u glavi već 10 godina. Trudi se da stalno unapređuje svoju muzičku municiju, kako bi uvek pokazao nešto novo svojim slušaocima i na taj način se istakao na lokalnoj sceni.

Valja dodati i da Timmy Mendeljejev ima produkcijski portfolio, a među njima je i dreamy industrijsko plivanje u izlomljenom stilu – izdato na srpskom Tauten lejblu. Ali, ne zaustavite se samo na slušanju ove numere, već je najlepše otići putem njegovog soundcloud profila, gde možete naći razne muzičke autpute, između ostalih i neke koje je Timmy poklonio svojim ljudima. Superiška.


Autor teksta: Veljok

DOT – Coeus, Roxa i M.U.T.O.R ulepšavaju petak 13.

Nemojte se plašiti petka trinaestog. Zapravo, ovaj petak, i to 13., preti da bude najsrećniji do sada. Pored velike Blender x Beat žurke, imaćete priliku da u klubu DOT čujete lokalnu ekipu, koja će na posebno srećan način sprovesti sve prisutne kroz jedinstvene i avanturističke muzičke segmente. Dakle, tri istinski prava domaćina, koji će se potruditi da gosti provedu srećne trenutke u kući DOT, biće Coeus, Roxa i M.U.T.O.R.

 

COEUS

Coeus je primer da zdrava vizija i pristup di-džejingu, kao i muzičkoj produkciji, prirodno vodi ka sigurnom uspehu. Uporno se trudeći da pokaže svoje veštine, zaradio je reputaciju da bude ozbiljna podrška na Blender žurkama, i to u dva navrata – kada su gostovali Monika Kruse i Sasha. Na krilima navedenih nastupa, kontinuirano istražuje nova mesta za dokazivanje, uporno ispitijući žanrove i stilove koje voli i spaja, među kojima uvek ima mesta za melodiju, progresiju i spiritualnu vožnju.

Nemanja se potrudio da usavršava i kreiranje sopstvene muzike, pa se tako njegovi autputi mogu naći u izdavačkim kućama poput Sweet Musique, Millenial Records, Simma Black, Hosted. Počujte, na primer, njegov najnoviji EP, a preko Beatport, Soundcloud i Facebook profila možete saznati šta je sve to do sada donelo pozitivne rezultate imenu Coeus.

ROXA

Nedavnim nastupom u klubu DOT, Roxa je još jednom potvrdio da ćemo ga i u narednim periodima viđati i slušati kako svojom instančanom selekcijom šalje svoju energiju, namenjenim onima koji vole da se osećaju srećno i uživaju u radosti tech-house muzičkog žanra. Roxa je jedan od mlađih potencijala lokalne scene i već neko vreme je prisutan kod nas, dok su mu najzapaženiji nastupi bili kao podrška inostranim imenima na Blender žurkama, kao što je bio slučaj na gostovanju Matador momka prošlog vikenda.
Pored toga, Roxa je započeo i svoju producentsku karijeru, a nedavno je izdao EP za ruski Baikonur Recordings, podržan od strane imena kao što su Darius Syrossian i Jamie Jones. Navedenim izdanjem možete tačno čuti šta to Roxa ima u glavi, tako da izvolite uđite:


 

M.U.T.O.R

Jedan od glavnih predstavnika Beat ekipe, koji je verni i vredni rezident ovog koncepta, od samog početka. Između ostalih, zaslužan je što je Sunday Beat dostigao aktuelan nivo popularnosti i nastavlja da podrškama usmerava lepu priču u dobrom pravcu. Kako se M.U.T.O.R izveštio da u svakom trenutku žurke izvrši adekvatnu selekciju, njega možete čuti kako kreira fuziju zvukova koji potiču iz raznih muzičkih krajeva, kao što su – house, disco, afro. Sve to uspeva da spoji u celinu koja je reprezentativni muzički okvir, za koji se trudi da plasira svima oko sebe.

 

Autor teksta: Veljok

Manton i Vietmens su vozači četvrtka – klub DOT

Ukoliko hoćete da se dobro pripremite za vikend i imate dobru podlogu za naredne dane, u klubu DOT će se desiti avanturistička priča koju će Manton i Vietmens pokušati da vam najiskrenije dočaraju. Naime, radi se o lokalnim nadama, za koje je potrebno naoružati se dubokim osećajem  za putovanje, jer će se upravo to desiti u četvrtak, ali ne brinite se, bićete vraćeni na polaznu tačku, bogatiji za jedno inspirativno muzičko saznanje.

 

MANTON

Lokalni talenat koji već ima atraktivan produkcijski portfolio, sa numerama punim atmosferičnih ideja, koje Manton konstantno istražuje. Između ostalih, zahvalne muzičke etikete za njegov rad su: Society Music Recordings, Synchronic Recordings, SMR Underground, Patent Skillz i Tauten. Vredno je pomenuti njegov remiks za Christophera Ivora (A Must Have Records), koji je propraćen i kroz intervju, u kom možete saznati i više detalja o njemu.

Što više slušate muziku od ovog dečaka, uvidećete da je muzička širina u velikoj meri prisutna, a raspolaganje veštinama takođe široko. Ono što zapravo potvrđuje dosadašnji trud Manton momka se može čuti u njegovom miksu za Mixmag Adria, pod nazivom Morning Bang, gde je akcenat bačen na percipiranje zvukova koji se mogu čuti na “žurci posle žurke” iliti afteru.

https://www.beatport.com/artist/manton/525787

 

VIETMENS

Mladi di-džej duo, koji je nedavno već nastupao u klubu DOT i pokazao da se radi o potencijalu, koji valja ostati u pamćenju.

Jedan od njihovih muzičkih autputa je otvaranje jednog od stejdževa na Šumadija Festu u Kragujevcu, kada su na solidan način pokazali njihove veštine. Selekcija numera na pomenutom nastupu se ne može opisati jednom rečju, jer se radi o fuziji raznih žanrova, kompaktno iskombinovanih, pa je možda najbolje pritisnuti play i čuti o čemu se tu radi.  Takođe, valja ispratiti i njihovu seriju mikseva pod nazivom “Vietnam Room“, koji do sada broji 5 primeraka.

 

Pisao: Veljok

https://www.facebook.com/events/562967937394489/

Peter Portman i Teo Trunk u četrvtak idu Baš duboko – DOT

Ovog četvrtka u klubu DOT prisustvovaćete akciji koja ima za cilj – doći do najdubljih granica muzike. Tačnije, još jednom se dešava „Baš duboko“ žurka, a glavni krivci provoda za lepo sećanje biće mlade nade lokalne scene, ali i kreatori pomenutog koncepta – Peter Portman aka Petru i Teo Trunk.

 

PETER PORTMAN

Pobednik Burn Residency takmičenja 2016. godine, koji je na Ibici utvrdio muzičke veštine i znanje, uz neke od najpoznatijih producenata i di-džejeva na ovoj planeti. Na tim krilima i dalje napreduje i trudi se da pokaže najoriginalnije ideje koje provlači kada stane za DJ pultom. Od njega možete čuti najrazličitije pravce u muzici, koje strpljivo bira za svaki od događaja na kojima nastupa. Uz bezbroj trikova i poteza, Portman je tehnički izrazito potkovan, a to sve možete poslušati preko njegovog soundcloud profila, i sagledati muzičku širinu koju svaki put prezentuje. Pored toga, on ima i finu produkcijsku kolekciju, kojom se takođe možete upoznati na linku u nastavku.

http://classic.beatport.com/artist/peter-portman/438812

https://www.residentadvisor.net/dj/peterportman

 

TEO TRUNK

Još jedan mladi talenat srpskog klabinga. Bitno je pomenuti da je Teo bio finalista Sunday Beat Talents takmičenja, što mu je bila odskočna daska za nastupe podrške stranim di-džej gostima, u prostorima kao što su – Magacin Depo i Barutana. Usput, možete pročitati intervju preko kog se možete detaljnije upoznati sa ovim momkom.

Ono što je interesantno za njega su konkretni muzički stilovi, ali koji se konstantno prepliću, stvarajući jedinstveni muzički autput koji se uvek može primetiti, ali i dugo pamtiti. Kako bi zaista ove reči pretvorili u zvuk, uputite se u smeru njegovog, skoro objavljenog, miksa – koji je oblikovan kao jedna priča, sa bezbroj zapleta, ali sa srećnim i optimističnim krajem.

 

Pisao: Veljok

Waxx Trax momci gruvaju u četvrtak – klub DOT

Klub DOT će u četvrtak, 15. marta, biti u znaku priče koja svakom pojavom uzima sve više maha i prikuplja nove zaljubljenike u ekipu koja nosi ime – WAXX TRAX. Izdavačka kuća koja je ugostila veliki broj producenata koji neprestano istražuju i kombinuju razne žanrove, stvarajući hibridnu muziku koja se uvek izdvaja iz onih prosečnih okvira. Ispred navedenog brenda će vas ugostiti Neutron i Schlitz, osnivači ove avanture, prepune muzičkih iznenađenja i otkrovenja.

 

NEUTRON

Momak koji, čini se, poseduje sve elemente za jedan veliki potencijal u svetu di-džejinga. Suosnivač je WAXX TRAX-a, gde je nedavno izdao svoj album prvenac, čime je pokrio i dokazao veliku muzičku širinu koja ga krasi. Dečak, koji će zauvek ostati dečak, jer ga sve zanima, sve voli da istraži, i beskonačno uživa u svom muzičkom svetu. Uz to, pre nekoliko dana je objavio svoj alias – Model 88 – koji će koristiti da pokaže svoju neizmernu ljubav prema acid zvuku.

SCHLITZ

Još jedan važan element pomenutog kolektiva, koji je sa Neutronom uspeo da izgradi od WAXX TRAX priče – sinonim za iskrenu i duboku ljubav prema – i srećnoj i mračnoj muzici. Da je to tačno, može se čuti i u setu koji je Schlitz plasirao na žurci na kojoj su ugostili ime koje obećava – Route8. Fuzija prljave kombinacije dub techno, acid i deep techno skupine zvukova oslikavaju putovanje, koje se možda može čuti kada plutate oko svemirskih tela.

Autor teksta: Veljok

Duboka audio terapija – četvrtak u klubu DOT

Ovog zimskog četvrtka, u klubu DOT, prisustovaćete akciji koja je usmerena ka realizaciji duboke audio terapije. Veliki trud biće uložen kako bi se prešlo iz minusa u plus, a zaduženi čistači snežnog pokrivača će biti Alex Bex, Shon i Iva Gaica.

 

ALEX BEX

Čovek koji ponosno stoji ispred Audio Therapy organizacije, odnosno koncepta koji se dugo vremena bavi kreiranjem žurki u gradu Nišu, i do sada je ugostio mnoge lokalne borce i potencijale. Što se tiče muzičke percepcije koju Alex Bex gaji – može se opisati kao grupa zvukova sa bazom u deep house i tech house žanru, sa dosta minimalističkih detalja. Sve to zajedno može konstruisati dosta specifičan stil koji leti oko navedenog audio terapeuta. Kako bi osigurali sebi prepisanu terapiju, uputite se u smeru podkasta koji je Alex Bex spravio i primite lekovitu muziku:

 

SHON

Imamo još jednog člana koncept-akcija, Profond, koje su se najčešće održavale u klubu DOT, a najveći predvodnik je upravo Shon. Tokom prošle letnje sezone je zaslužno imao dužnost da nastupa u Barutani, na nekoliko Serious Fun dešavanja, i od tada se lansirao po skoro svim poznatijim klupskim mestima. Ono što možete čuti kada je Shon za di-džej pultom je pravac, odnosno priča koja se najviše podudara sa pričom oko Fuse London muzičke kuće, gde se sve vrti oko zategnutog i hipno ritma. Dakle, bez prevelikih očekivanja, već samo sa superkvalitetnim i inteligentno odrađenim elementima koji, za uzvrat, pružaju veliko pozitivno iznenađenje i odličan kondicionu terapiju za telo svakog slušaoca.

 

IVA GAICA

Dolazi nam iz Austrije, a muzikom se, kako kaže – bavi ceo život. Poseduje znanje pijaniste i solo vokala, što joj je donelo veliki broj nastupa širom Austrije. Uz to, određeni period je provela kao vokal u jednom atraktivnom pop bendu iz Beča. Nakon toga, spoznala je čari di-džejinga i upustila se u te vode, prvo iz hobija, a kasnije sve intenzivnije i profesionalnije. Kada se preselila u Beograd, svojim trudom i radom je postala rezident i zaštitno lice pojedinih klubova i barova. Da se radi o umetnici, govori i to da se bavi slikarstvom, još iz tinejdžerskih dana, a izlaganje njenih radova je veoma dobro posećeno u bečkim i beogradskim galerijama.

 

https://www.facebook.com/events/1686163558112128/

Piše: Veljok

Još jedna Bom Som žurka u klubu DOT

Bom Som ekipa nastavlja sa svojim serijalom žurki i ovog puta sleću u DOT, u petak 23. februara. Kako će nas ugostiti Roxa i Goran Emkic, očekujte smenjivanje atmosfera koje obiluju tech-house i techno zvucima, satkanim u cilju gubljenja osećaja za vreme, a dobijanja neverovatnog osećaja za pravi klupski provod.

 

ROXA

Roxa je jedan od mlađih potencijala srpskog klupskog prostora i već duže vreme se, iz prikrajka, bori za svoje mesto, što je i dokazao određenim brojem nastupa na velikim Blender žurkama. Jedan je od onih koji je odan konkretnom žanru, a to je tech-house, sa kojim je u sjajnim odnosima, i to pokazuje svakom prilikom. Uz to, Roxa se potrudio da započne svoju producentsku karijeru, te je nedavno izdao EP za ruski Baikonur Recordings, koji su, između ostalih, podržali Jamie Jones i Darius Syrossian. Navedenim izdanjem se mogu konkretno sagledati producentske mogućnosti koje poseduje Roxa, stoga poslušajte kako on percipira muzički pravac koji plasira svojoj publici.

 

GORAN EMKIC

Goran nam dolazi iz BiH i organizator je žurki pod nazivom Mipii, koje se uspešno dešavaju u BiH već nekoliko godina. Pravi je tehno titan i dokazi za to se mogu izvući iz nekoliko proverenih izvora. Možete overiti njegov EP, koji je uradio zajedno sa TKNO, za Tauten i klimati se uz pravi, rolajući tehno. Sa druge strane, možete se uputiti putem podkasta, pod nazivom Digging Into Reality i prepustiti se putovanju na kome nema pauze za spavanje.

https://www.facebook.com/events/1565497756875310/

Četvrtak u klubu DOT – udružene snage mladih i neafirmisanih di-džejeva

Ovog četvrtka u klubu DOT očekuje se zabava, satkana od želje za pokazivanjem ambicije i motivacije za dobar provod i druženje. A kada je to prisutno, onda sve teče kako treba, a o vremenu se i ne razmišlja, već samo o prelepim trenucima, koji se ujutru prepričavaju sa samim sobom. Čekaće vas domaći puštači muzike sa atraktivnim i provokativnim imenima: Knower i Vietmens.

 

KNOWER

Neumorni tragač za novim, čudnim, smešnim, starim, srećnim i šizofreničnim zvucima. Ono što smo uspeli da uhvatimo od njega su, između ostalog, nastupi na Dev9t festivalu, kao i nedavno sviranje u DOT-u. Kako bi više saznali o  ovom dečaku, slobodno počujte njegov Resident Advisor Top 10 Chart i detaljnije se upoznajte sa njegovim percipiranjem muzike. Uz to, ukoliko želite da dublje zađete u njegovu muzičku ličnost, uputite se ka soundcloud profilu, koji konstanto ažurira i opskrbljuje različitom muzikom.

 

VIETMENS

Di-džej dvojac, koji je već prvim izbacivanjem muzičkog autputa pokazao da se radi o potencijalu, koji valja ostati u pamćenju. Naime, otvorili su jedan od stejdževa na Šumadija Festu u Kragujevcu i na solidan način pokazali njihovo poimanje muzike. Selekcija numera na pomenutom nastupu se ne može opisati jednom rečju, čak ni sa dve, pa je možda najbolje pritisnuti play i čuti o čemu se tu radi.

 

Pisao: Veljok

Upoznajte mikser koji pomera granice u DJ svetu – MODEL 1

PLAYdifferently je krovna ideja kojom su se vodili kreatori MODEL 1 miksete.

Prilikom stvaranja koncepta oko, već svetski poznatog miksera, fokus je bio na vrhunskom kvalitetu i pružanju jedinstvenog iskustva klubovima, tj. prema di-džejevima i publici. Na MODEL 1 je potrebno gledati kao na intuitivni muzički instrument, pun inovacija, koji konstantno otvara nova vrata kreativnosti.

Zaslužni za stvaranje MODEL 1 su audio inženjer Andy Rigby-Jones i muzički producent i di-džej Richie Hawtin. Nakon 2 godine testiranja prototipa, bezbroj konsultacija sa klubovima i umetnicima iz različitih muzičkih segmenata, konačno je zaokružena priča o mikseti koja će promeniti stil i način puštanja muzike.

Potpuno analogni MODEL 1 nudi 6 posebnih input kanala, potpuno opremljenih sopstvenim high-pass, kao i low-pass filterima. što doprinosi dodatnoj mogućnosti za eksperimentisanje zvukom, jedinstvenim i drugačijim od ostalih miksera. EQ deo poseduje samo jedan knob, koji reguliše sve frekvencije koje su u low, mid, i high rasponu, dajući na suptilnosti, dinamičnosti i fleksibilnosti u samom DJ setu. Uz to, MODEL 1 ima dva send kanala, adekvatna za upravljanje eksternim efektima.

Takođe, važno je napomenuti postojanje master EQ i filter segmenta, koji utiče na sve što izlazi iz miksete u trenutku, otvarajući još jedan kanal za manipulisanje zvukom i kreiranje posebne atmosfere.

Kreatori MODEL 1 miksete su mislili i na b2b sesije, tako što su napravili 2 posebna ulaza za slušalice, u cilju vrlo lakog snalaženja i preslušavanja tokom seta 2 ili više di-džeja.

Richie Hawtin je mukotrpno radio na promociji miksera i davao na korišćenje velikom broju svojih prijatelja di-džejeva, kako bi spoznao sve domete koje može da pruži MODEL 1. Par godina kasnije i MODEL 1 je opšteprihvaćen kod velikog broja di-džejeva, među kojima su najvažniji ambasadori: Luciano, David Morales, Dubfire, Fabio Florido, Hito, Loco Dice, Louie Vega, Matador, Nicole Moudaber, Paco Osuna i Carl Cox.

 

U četvrtak, 1. februara, u klubu DOT biće održan pravi čas, tačnije masterclass, o MODEL 1 mikseti.

Imaćete ekskluzivnu priliku da poslušate šta imaju da nam kažu prezenteri:

SpinnZinn – produkt specijalista za PLAYdifferently, koji od 2016. obilazi svet i prenosi svoje znanje i iskustvo o MODEL 1, koristeći širok spektar svojih DJ veština

Rod B. – brazilski DJ u usponu, koji je završio renomirani SAE akademiju u Majamiju, nagrađivan je od britanskog DJ Mag magazina i uvršten u Global Underground kompilaciju koju potpisuje Carl Cox

DJ Filip Fisher – vlasnik The Purr etikete, sa dugogodišnjim iskustvom, koje mu je donelo veliki broj nastupa u Srbiji, kao i u inostranstvu

Jackie DJ aka Zero Absence – dolazi nam iz Slovenije i regularni je rezident nekoliko klubova u Ljubljani

Tokom Masterclass predavanja, moći ćete i sami da isprobate miksetu, i uverite se zašto je MODEL 1 jedna od najvećih inovacija koja se desila u DJ svetu.

 

Piše: Veljok