Još jedna Bom Som žurka u klubu DOT

Bom Som ekipa nastavlja sa svojim serijalom žurki i ovog puta sleću u DOT, u petak 23. februara. Kako će nas ugostiti Roxa i Goran Emkic, očekujte smenjivanje atmosfera koje obiluju tech-house i techno zvucima, satkanim u cilju gubljenja osećaja za vreme, a dobijanja neverovatnog osećaja za pravi klupski provod.

 

ROXA

Roxa je jedan od mlađih potencijala srpskog klupskog prostora i već duže vreme se, iz prikrajka, bori za svoje mesto, što je i dokazao određenim brojem nastupa na velikim Blender žurkama. Jedan je od onih koji je odan konkretnom žanru, a to je tech-house, sa kojim je u sjajnim odnosima, i to pokazuje svakom prilikom. Uz to, Roxa se potrudio da započne svoju producentsku karijeru, te je nedavno izdao EP za ruski Baikonur Recordings, koji su, između ostalih, podržali Jamie Jones i Darius Syrossian. Navedenim izdanjem se mogu konkretno sagledati producentske mogućnosti koje poseduje Roxa, stoga poslušajte kako on percipira muzički pravac koji plasira svojoj publici.

 

GORAN EMKIC

Goran nam dolazi iz BiH i organizator je žurki pod nazivom Mipii, koje se uspešno dešavaju u BiH već nekoliko godina. Pravi je tehno titan i dokazi za to se mogu izvući iz nekoliko proverenih izvora. Možete overiti njegov EP, koji je uradio zajedno sa TKNO, za Tauten i klimati se uz pravi, rolajući tehno. Sa druge strane, možete se uputiti putem podkasta, pod nazivom Digging Into Reality i prepustiti se putovanju na kome nema pauze za spavanje.

https://www.facebook.com/events/1565497756875310/

Electroshock predstavlja: Markwood, Hunckie i DGNRK u klubu DOT

Kao što smo već najavljivali – večeri 22. februara u DOT-u za sjajan provod su zadužena 3 di-džeja srpske andergraund scene. U pitanju su Markwood, Hunckie i DGNRK. Svu trojicu vezuje isti grad Kragujevac i isti lejbl: Feel Decimal Black. Ovaj “udar” elektronske muzike realizuje organizacija Electroshock.

DGNRK-ov Space Tour EP, objavljen od strane pomenutog Feel Decimal Black-a, MixMag Adria je jula 2017. godine uvrstila među top 10 regionalnih izdanja koje morate poslušati. Za relativno kratko vreme bivstovanja na andergraund sceni, svojim producentskim i di-džej umećem sebi je izgradio prepoznatljivo ime. U četvrtak ćete moći uživati u autentičnom tehnu, koga karakterišu i mračni, duboki ali i melodični ritmovi.

 

Druga već dobro poznata faca sa dugogodišnjim stažom na elektro sceni Srbije, a ujedno i jedan od osnivača Feel Decimal Black-a, koji će biti za kormilom party broda u DOT-u jeste Markwood. Kao što nam je nagovestio, za vreme njegovog seta moći ćete da očekujete tech i deep zvuk sa određenom dozom današnjeg progressive-a. Ovo je di-džej koji ne voli da se drži striktnog fazona i žanra, jer nije u skladu sa njegovom ličnošću, tako da pripremite se za sklad muzičke priče.

 

Last but not the least, di-džej i producent Hunckie, takođe jedan od osnivača Feel Decimal Black-a, po drugi put će zavrteti ploče u DOT-u. Tokom njegovog seta moći ćete da uživate u zvucima deep, tech, etheral i techno muzike u jednom dinamičnijem, groovy tonu. A btw, kao lepu vest, Hunckie i Markwood su rešili da udruže svoje producentske snage i da krenu sa zajedničkim izdanjima, što će ishodovati veću frekventnost njihovih izdanja.

Ulaz je free, upadajte!

 

https://www.facebook.com/events/400310927087496/

Spoj različitih progressive generacija u DOT-u

Kralj progressive-a Bokee i Nikola Mihailović, di-džej sa nešto kraćim muzičkim stažom, ali jednako pulsirajućom harizmom, nastupiće ovog petka u DOT-u, u okviru celovečernjeg progressive party-ja.

“Funny how a melody sounds like a memory”.

 

BOKEE

Bojan Vićentijević Bokee, u vode elektronske muzike uplovio je krajem 90-tih, kao voditelj emisije New Generation na radiju Top FM. U godinama koje su usledile pokreće nove emisije, Club Expirience i Groovilicius sa kolegom Dachom, na Venus radiju i formira organizaciju Kinetic Vibe. Krajem prve decenije 2000-tih, iz niza b2b setova sa Markom Vukovićem, na after party-jima, nastaje projekat SillyHeadz. Bokee-jev muzički put obeležili su i brojni nastupi na festivalima i klupskim žurkama, uz poznate internacionalne zvezde kao što su Hernan Cattaneo, Nick Warren, Steve Lawler, John Digweed, James Zabiela, Marshall Jefferson, Chris Liebing, Lee Burrige i mnogi drugi. Tokom 2016. godine, sa prijateljem iz Belgije je pokrenuo producentski projekat Monotique, pod kojim je objavio EP  Surrender. Kada stane za DJ pult, od njega možemo očekivati fuziju tech house-a, progressive-a, i deep house-a.

 

NIKOLA MIHAILOVIĆ

Nikola Mihailović je di-džejing karijeru započeo 2014. godine, puštajući trake koje su spoj house-a, progressive-a i techno-a. Osnivač je projekta Somewhere In The Neighbourhood, čiji je cilj promocija neafirmisanih di-džejeva. Mix pult je delio sa velikanima svetske elektronske scene poput: Matadora, Hito, Rub A Dub, Solomuna, Dixona i drugih. Nastupao je na EXIT Festivalu, a dobitnik je nagrade Burn Residency 2016 Mix – Off. Prošlu godinu obeležio je i studijskim radom, a podršku su mu pružili zvezde elektronske scene Hernan Cattaneo i Graziano Raffa. Nikolin prvi EP, najavljen za mart ove godine, biće objavljen za izdavačku kuću Balkan Connection.

Za samo nekoliko godina u klabingu, dobio je titulu di-džeja koji svaku žurku dovodi do usijanja.

 

https://www.facebook.com/events/1776131232420541/

Četvrtak u DOT-u rezervisan za dva old school i jednog mladog di-džeja

Fantastičan trio očekuje vas u vašem omiljenom klubu ovog četvrtka! U pitanju su di-džejevi i producenti- Popi Divine, Pion i Coeus. Zvucima house-a, tech house-a, tech-a, progressiv-a lansiraće vas u nove dimenzije tuluma, žurke, partija, igranke. Better prepare your traveling party suits! 😊

 

POPI DIVINE

Svoju muziku je bazirao pretežno na house-u, posoljenim šakom groove-a, electro-a i acid-a. Pored mnogobrojnih nastupa na domaćim i stranima festivali, krunu njegove karijere čini plasiranje u finale Burn Residency globalnog takmičenja na Ibici 2015., kada je bio i predstavnik Srbije. Pult je delio sa pozamašnim brojem afirmisanih di-džejeva. 26. februara izbaciće EP za A Must Have etiketu, na kojem izlazi i remix Adirua, mladog ruskog producenta. U narednim mesecima možete očekivati dodatna izdanja za A Must Have i Truesounds, uz remix-e Vanyanoa, Audistorma, Peter Makta&Gregory S, Mantona i mnoge druge.

 

PION

Persona koja stoji iza di-džej Piona, Vladan Jarić, ove godine slavi punoletstvo bavljenja produkcijom, a sa muzikom je krenuo dve godine nakon početka produciranja, 2002. Tokom svoje karijere pretežno se kretao između deep house-a i progressive trance-a. Svoje muzičko umeće potvrdio je u brojnim klubovima u zemlji i inostranstvu.

 

COEUS

Kako u producentskom, tako i u svom di-džej opusu Coeus je pokazao izvanredan talenat za istančano spajanje dubljih emotivnih melodija i sirovih andergraund progresivnih ritmova. Velika imena svetske i naše scene su puštala njegove trake, a takođe su i delili di-džej pult. Njegova traka Palladium našla se na VA kompilaciji izdavačke kuće HOSTED. Na kompilaciji su se našli i izvođači kao što su BOg, Innellea, Shazse, Ivory, Juan.

 

Ulaz je besplatan do ponoći, a nakon ponoći je 200 rsd. See ya!

https://www.facebook.com/events/342189079591775/

Kragujevački novi elektro val u DOT-u

U četvrtak, 22. februara, DOT svoja vrata otvara za eminetne di-džejeve kragujevačke scene, u organizaciji Electroshock-a. Kako je 21. vek doneo decentralizaciju i u svet elektronske muzike u Srbiji, talentovani di-džejevi južno od Save i Dunava stekli su širi i slobodniji prostor za delovanje i stvaranje. Tako je u maju 2017. godine u Kragujevcu nastao Feel Decimal Recordings, a zatim Feel Decimal Black. Ovaj lejbl osnovala su dva velika imena Kragujevca sa pozamašnim muzičkim iskustvom, a to su Markwood i Hunckie. Lejbl se zasniva na saradnji sa mladim, perspektivnim i manje afirmisanim di-džejevima i producentima deep, progressive i house žanrova, ali se ekipa Feel Decimal Black-a u narednom periodu neće zaustaviti samo u okviru ovih “granica”.

 

Upravo osnivači Feel Decimal Black-a, Markwood i Hunckie, zajedno sa DGNRK-om učiniće veče 22. februara magičnim!

 

Uz trake di-džeja i producenta Markwood-a zaplovićete talas savršeno melodičnog deep house-a, dok ćete sa Hunckie-jem uploviti u mešavinu deep, deep techno i ethereal techno zvuka.

 

   Markwood

 

  Hunckie

 

A DGNRK odvešće vas u nove dimenzije autentičnim tehnom, na čije stvaranje su uticali njegovi koreni u klasičnoj i folk muzici.

  DGNRK

Ulaz je besplatan, vidimo se!

 

Piše: Vanja Ratković

Četvrtak u klubu DOT – udružene snage mladih i neafirmisanih di-džejeva

Ovog četvrtka u klubu DOT očekuje se zabava, satkana od želje za pokazivanjem ambicije i motivacije za dobar provod i druženje. A kada je to prisutno, onda sve teče kako treba, a o vremenu se i ne razmišlja, već samo o prelepim trenucima, koji se ujutru prepričavaju sa samim sobom. Čekaće vas domaći puštači muzike sa atraktivnim i provokativnim imenima: Knower i Vietmens.

 

KNOWER

Neumorni tragač za novim, čudnim, smešnim, starim, srećnim i šizofreničnim zvucima. Ono što smo uspeli da uhvatimo od njega su, između ostalog, nastupi na Dev9t festivalu, kao i nedavno sviranje u DOT-u. Kako bi više saznali o  ovom dečaku, slobodno počujte njegov Resident Advisor Top 10 Chart i detaljnije se upoznajte sa njegovim percipiranjem muzike. Uz to, ukoliko želite da dublje zađete u njegovu muzičku ličnost, uputite se ka soundcloud profilu, koji konstanto ažurira i opskrbljuje različitom muzikom.

 

VIETMENS

Di-džej dvojac, koji je već prvim izbacivanjem muzičkog autputa pokazao da se radi o potencijalu, koji valja ostati u pamćenju. Naime, otvorili su jedan od stejdževa na Šumadija Festu u Kragujevcu i na solidan način pokazali njihovo poimanje muzike. Selekcija numera na pomenutom nastupu se ne može opisati jednom rečju, čak ni sa dve, pa je možda najbolje pritisnuti play i čuti o čemu se tu radi.

 

Pisao: Veljok

Još jedno muzičko putovanje ovog petka u klubu DOT

Pravi svemir se dešava ovog petka u klubu DOT. Kosmos je koncept nastao iz iste ideje trojice momaka iz različitih priča, koji konstanto istražuju granice dubokog muzičkog univerzuma, ideje o promovisanju žanra koji je vrlo malo promovisan u našim klubovima – „deep spacy techno“. Vaši domaćini kroz Kosmos biće sami osnivači – Doo, Kid Kimi i SMT#nG, a ovog puta su pozvali i pojačanje – Betomeng.

Doo

Osnivač Beyond House ekipe, najviše poznatoj po žurkama na brodu 20/44, koji i solo ordinira po mnogim interesantnim mestima i mestašcima. Najdublje muzičke iskopine su specijalnost koju Doo neguje već godinama, kao veliki kolekcionar gramofonskih ploča. Strast i ljubav prema takvoj muzici, odnosno formatu, je sveprisutna i od njega se svakim nastupom može dosta toga zapisati i naučiti. Lansirajte se duboko u chart koji je Doo nazvao Kosmos i saznajte njegovo percipiranje svemira.

Kid Kimi

Još jedan istraživač dubokih soničnih iskopina, koji već dugo godina propagira poseban muzički spektar, koji se često mogao čuti u nekadašnjem klubu Tube. Takođe vrlo ambiciozan u traženju onih gemova, skrivenih duboko u vasioni, bilo da su stari ili novi. Ono što je vrlo istaknuto kod Kimija je – vrhunsko strpljenje – koje uvek doprinese da svaki njegov slušalac sasluša jednu lepu priču, koja ima tačno postavljen početak i kraj, posle koje spavanje dođe kao nešto najlepše na svetu.

Upoznajte se jednom od njegovih priča:

SMT#nG

Naš treći član Kosmos letelice je već odavno započeo svoje muzičko putovanje i lansirao se po celoj klupskoj teritoriji Srbiji. Vrlo prepoznatljva i energična selekcija prate ovog momka, koji se konstantno trudi da predstavi sopstvenu muzičku širinu, dosta se ogledajući u plasiranju muzike koja je „vanvremenska“, odnosno ona koja će se i posle 10, 15 ili 20 godina neumorno slušati. Na taj način konstantno podseća da je moguće napraviti hibridnu muzičku ekskurziju, kroz koju se mnogo toga može shvatiti i saznati.

Ponosni je vlasnik Belgrade Intro radijskog koncepta, koji se bavi alternativnom elektronskom muzičkom scenom u Srbiji i svetu. Takođe, u okviru ove priče se plasira i muzički deo emisije, kroz Belgrade Intro Selected Session.

Upoznajte se sa imenom SMT#nG kroz, skoro objavljenu, b2b, akciju:

Betomeng

Gostujući član posade Kosmos je neko ko je u potpunosti posvećen muzičkom delanju. Primećen je da se šunja oko različitih ekipa i mesta koji propagiraju tehno muziku. Ono što se može izvući iz Betomeng portfolija je to da, kad god je neko veće dešavanje navedene muzike, on je tu da nam pokaže i preveze nas bezbedno na tehno stranu. Član je Music Reactions ekipe, koja dela kao i sam naziv – provocira reakciju publike koja se pretvara u nezaboravnu interakciju sa di-džej gostima, vodeći do eksplozije raspoloženja i srećnog odlaska u krevet. Da tu ne bude kraja, Betomeng se potrudio putem muzičke produkcije, koja se može natenane poslušati, ali i zapamtiti, tako da pravac u smeru njegovog soundcloud profila. I dok još budete bili tamo, repertirajte uši za njegov podcast, za Music Reactions organizaciju:

Piše: Veljok

 

Drum and bass događaj sezone: Alix Perez prvi put u Beogradu

Svetski poznati producent i di-džej Alix Perez, prvi put će nastupiti u Beogradu, u pratnji MC-ja SP, u petak 2. marta u klubu DOT (Francuska 6), u okviru serijala žurki Roll the Drums. Ovom ekskluzivnom nastupu pridružiće se i domaća podrška: Džonidža, Don Dada, Bitz i Rim Runner.

Alix Perez jedan je od najrevolucionarnijih i najinovativnijih producenata i di-džejeva svoje generacije. Debi album “1984” izdao je 2009. godine za izdavačku kuću “Shogun Audio”. Album je dobio brojne pozitivne kritike i poštovanje izdavača, izdvojio ga u odnosu na druge izvođače i doneo mu saradnju sa najistaknutijim imenima u elektronskoj muzici, poput Noisia, Foreign Beggars, dBridge, EPROM, Peven Everett i drugima. Izdao je dva studijska albuma, nekoliko EP-ja, veliki broj singlova i remiksa, a 2016. godine je osnovao sopstvenu izdavačku kuću “1985 Music”.

Pored visoko cenjenog Essential miksa za BBC Radio 1, 2013. godinu je obeležilo Alix-ovo drugo izdanje “Chroma X Chords”. Ovaj album ostvario je njegovu viziju u kojoj je želeo da razbije žanrovske barijere, prevazišao je sva očekivanja i ponovo promenio percepciju ljudi o Alixu kao producentu. Naredna godina bila je posvećena “U” EP-ju (“Exit Records”), na kojem je sarađivao sa velikim DJ Rashad-om i njegovim partnerom Spinn-om i produkciji EP-jeva za rep izvođače Foreign Beggars i They Call Me Raptor. Tokom 2015. godine izdao je ekskluzivni EP “Surplus One” za “Bandcamp”, kojim je pomerio granice drum and bass žanra i učvrstio svoju reputaciju eksperimentalnog, visoko progresivnog umetnika. Iste godine objavio je “Recall & Reflect” EP za “Exit Records” i započeo saradnju sa Eprom-om, pod projektom “Shades”, s kojim je bio je na evropskoj i australijskoj turneji, a dve godine kasnije na čak tri turneje po SAD-u, što je planirano i za 2018. godinu.

 

Nastupao je širom Evrope, Amerike, Kanade, u Kini, Indoneziji, Rusiji, Australiji i Novom Zelandu, kao i na festivalima HARD LA, Outlook, Dimensions, Bestival, Dour, Urban Art Forms, Tomorrowland, Summerlands, Northern Bass, Neopop, Springfestival, Roskilde, Pitch Festival, Pukkelpop, Shambhala, Basscoast, Origin i mnogim drugim.

 

Organizacija Roll the Drums već tri sezone pravi najbolje likvid drum and bass žurke u gradu. Bave se održavanjem i širenjem ovog specifičnog muzičkog žanra u Beogradu i Srbiji, kroz produkciju, žurke, mikseve i radijske emisije. Ugostili su mnoštvo sjajnih izvođača, kao što su: Lenzman, Technimatic, LSB, Paul SG, Submorphics, S.P.Y, Halogenix i MC Dan Stezo, MC DRS, Conrad, Stamina MC, MC Fox.

 

Karte za beogradski nastup Alix Pereza, nalaze se u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima, kao i putem prodajne mreže Gigstix, po ceni od 990 dinara.

https://www.facebook.com/events/437925213277126/?active_tab=discussion

Tvrđi techno ovog petka u klubu DOT

Uplovite u nastupajući vikend žurkom u DOT-u ovog petka! Trake za pultom vrteće dva člana beogradskog kolektiva Concrete DJz – Luka Concrete b2b sa Bojanom Vukmirovićem, a čućete i Sugar Lobby. Ukoliko volite tehno tvrd poput betona onda vaša noćna stanica 2. februara mora biti klub DOT.

Pravilo da dame imaju prednost, važiće i u DOT-u ovog petka. Naime, Slađana Cirjak, a.k.a. Sugar Lobby, započeće žurku od samog starta sa tvrdim tehnom. Sugar Lobby prisutna je na andergraund sceni više od 10 godina, a njena izdanja našla su se na lejblovima poput !Organism, Tauten, Lunar Limited. Od uraganske ženske energije koju Sugar Lobby nosi u sebi, a koja se ogleda u njenim setovima sa dosta perkusija, sigurno nećete ostati ravnodušni! Poslušajte njene podscast-ove i di-džej setove u toku zagrevanja za ovu žurku:

 

Ovaj etablirani tehno duo, koga čine Luka i Bojan, u petak će pružiti iskustvo kakvo nude muzičari koji su godinama u ovoj sferi. Bojan Vukmirović, veoma znan beogradskoj publici, osim di-džejinga bavi se i produkcijom, a njegove trake izdavane su od strane mnogih kuća poput Reload Black, Naked Lunch, Eclipse Recordings. Njegovog kolegu, Luku Concrete, odlikuje dugogodišnje prisustvo na domaćoj di-džej i producentskoj sceni: u toku studijskog rada sa Concrete DJz ekipom nastala su 4 samostalna EP izdanja na ploči i više od 20 kolaboracija sa drugim di-džejevima na sceni. Međutim, najbolja najava obojice di-džejeva jesu njihovi soundcloud nalozi:

 

See ya! 😊

 

 

Piše: Vanja Ratković

Upoznajte mikser koji pomera granice u DJ svetu – MODEL 1

PLAYdifferently je krovna ideja kojom su se vodili kreatori MODEL 1 miksete.

Prilikom stvaranja koncepta oko, već svetski poznatog miksera, fokus je bio na vrhunskom kvalitetu i pružanju jedinstvenog iskustva klubovima, tj. prema di-džejevima i publici. Na MODEL 1 je potrebno gledati kao na intuitivni muzički instrument, pun inovacija, koji konstantno otvara nova vrata kreativnosti.

Zaslužni za stvaranje MODEL 1 su audio inženjer Andy Rigby-Jones i muzički producent i di-džej Richie Hawtin. Nakon 2 godine testiranja prototipa, bezbroj konsultacija sa klubovima i umetnicima iz različitih muzičkih segmenata, konačno je zaokružena priča o mikseti koja će promeniti stil i način puštanja muzike.

Potpuno analogni MODEL 1 nudi 6 posebnih input kanala, potpuno opremljenih sopstvenim high-pass, kao i low-pass filterima. što doprinosi dodatnoj mogućnosti za eksperimentisanje zvukom, jedinstvenim i drugačijim od ostalih miksera. EQ deo poseduje samo jedan knob, koji reguliše sve frekvencije koje su u low, mid, i high rasponu, dajući na suptilnosti, dinamičnosti i fleksibilnosti u samom DJ setu. Uz to, MODEL 1 ima dva send kanala, adekvatna za upravljanje eksternim efektima.

Takođe, važno je napomenuti postojanje master EQ i filter segmenta, koji utiče na sve što izlazi iz miksete u trenutku, otvarajući još jedan kanal za manipulisanje zvukom i kreiranje posebne atmosfere.

Kreatori MODEL 1 miksete su mislili i na b2b sesije, tako što su napravili 2 posebna ulaza za slušalice, u cilju vrlo lakog snalaženja i preslušavanja tokom seta 2 ili više di-džeja.

Richie Hawtin je mukotrpno radio na promociji miksera i davao na korišćenje velikom broju svojih prijatelja di-džejeva, kako bi spoznao sve domete koje može da pruži MODEL 1. Par godina kasnije i MODEL 1 je opšteprihvaćen kod velikog broja di-džejeva, među kojima su najvažniji ambasadori: Luciano, David Morales, Dubfire, Fabio Florido, Hito, Loco Dice, Louie Vega, Matador, Nicole Moudaber, Paco Osuna i Carl Cox.

 

U četvrtak, 1. februara, u klubu DOT biće održan pravi čas, tačnije masterclass, o MODEL 1 mikseti.

Imaćete ekskluzivnu priliku da poslušate šta imaju da nam kažu prezenteri:

SpinnZinn – produkt specijalista za PLAYdifferently, koji od 2016. obilazi svet i prenosi svoje znanje i iskustvo o MODEL 1, koristeći širok spektar svojih DJ veština

Rod B. – brazilski DJ u usponu, koji je završio renomirani SAE akademiju u Majamiju, nagrađivan je od britanskog DJ Mag magazina i uvršten u Global Underground kompilaciju koju potpisuje Carl Cox

DJ Filip Fisher – vlasnik The Purr etikete, sa dugogodišnjim iskustvom, koje mu je donelo veliki broj nastupa u Srbiji, kao i u inostranstvu

Jackie DJ aka Zero Absence – dolazi nam iz Slovenije i regularni je rezident nekoliko klubova u Ljubljani

Tokom Masterclass predavanja, moći ćete i sami da isprobate miksetu, i uverite se zašto je MODEL 1 jedna od najvećih inovacija koja se desila u DJ svetu.

 

Piše: Veljok